LITT OM OSS

Vi "Ellinor og Jan" bor i Askim, i Østfold fylke. Vi har 3 voksne barn, Kennet, Siw og Aina. Fem barnebarn har vi også, Kate, Natalie, Angelika, Nikolai og Oliver. Kate er født i 1999 og er datter til eldstemann Kennet. Natalie er født i 2012, Angelika i 2015 og er datter til yngstejenta Aina. Nikolai er også født i 2015, og Oliver født i 2019 er sønnene til eldste datteren Siw..

Jeg "Ellinor" er født i 1959, i ei lita bygd som heter Tomter. Vokste opp på et småbruk, med mange forskjellige dyr, og hund har vi hatt så langt tilbake som jeg kan huske. Det var både elghund, buhund og St. bernhardshund.
Min første egne hund fikk jeg da jeg var 11 år. Det var en engelsk setter, som fikk navnet King. Han var en god følges kamerat, både i skog og mark, i mange år.
Interesser jeg har for utenom hund er: lesing, kryssord, data, astrologi, håndarbeide og amerikanske biler. Har selv både en Chevy Van og en Ford Van. Er både medlem, og i "Styret" av en Vanklubb med navnet "The Wolf Van & Truck".

Jan er født i Rygge i 1951. Tråkket sine barnesko i Tune Kommune.
Interessene har vært mange gjennom årenes løp. Har drevet mye med mekking av gamle biler, og ellers jobbet i transport bransjen. Interessen i dag er vel kanskje mest amerikanske biler, og han er medlem i Vanklubben The Wolf Van & Truck. Han har en Chevy Van.
Tidligere drev han med brukshund i Sarpsborg, og ble dressurinstruktør i NHL i 79. Hadde den gang schäferhund. Han har dessuten vært med meg mye på hundeutstilling, selv om jeg tror at interessen for det ikke er den helt store. Har vel kanskje helst vært med for husefredens skyld :-)

Vår første collie kjøpte vi i 1989, etter at vi hadde hatt schäferhund i mange år. Mitt høyeste ønske var å eie en collie. Og så etter mange års masing, kom ENDELIG valpen jeg hadde drømt om. Det var ei tricolor tispe, som til daglig fikk navnet Cherie. Hun var ei meget spesiell dame! Født lydig, trofast og snill. Med et slikt prakteksemplar, kom ønsket om å anskaffe en til. Far i huset hadde nemmelig innsett at dette faktisk ikke bare var en pelsdott, men en meget intelligent hunderase. Derfor gikk det ikke altfor lenge før et nytt familiemedlem ankom, ei lita blue merle tispe "Nikita". Hun kom fra samme oppdretter som den første. Dermed var snøballen i gang, med utstillinger og valpekull.
Dette er i mine øyne, den perfekte rase.
Vi driver et lite oppdrett, med kanskje 1-2 kull i året. Liker å ha tid til valpene, så de får mye kos og kjærlighet. Jeg mener sunnhet og gemytt er viktig. Likeledes det at de skal fungere i en familie , er alfa og omega. Derfor er valpene inne sammen med oss fra de blir født. Slik at de skal venne seg til lyder som er normale i et hjem.